divendres, 15 de novembre del 2013

És quan t'oloro massa fort que hi veig clar



Una de les característiques de patir Sensibilitat Química Múltiple és la de tenir hiperòsmia, la hiperòsmia és un símptoma clau en aquesta malaltia, ens fa sentir les olors magnificades, molt més fortes de lo que les senten les persones que no estan malaltes, això és una arma de doble fil, doncs en ocasions, ens ajuda a identificar tòxics olorosos als quals estem exposats i per tant ens podem protegir  d'ells, però la gran majoria de vegades ens es perjudicial, doncs fins i tot ens molesten substàncies oloroses que no ens fan mal, i no estem a gust a on hi hagin aquestes substàncies.

Perquè parlo de tòxics olorosos? doncs perquè sí que és cert que hi ha un nombre considerable de tòxics que fan olor, però encara n'hi han més que no en fan cap d'olor, per tant, tampoc ens podem refiar del nostre olfacte per identificar que alguna cosa ens perjudica, aquí hi ha un altre fil de l'arma, podríem dir que la hiperòsmia és una arma de triple fil doncs.

És una característica semblant a la que pateixen les embarassades, que de cop i volta no suporten moltes olors i les noten molt més fortes, això es hiperòsmia també, i és el que ens passa a nosaltres, però a temps complert, no uns quants mesos i prou.

És habitual que les persones que patim SQM ens posem a flairar-ho tot "snif snif, a veure si m'hi puc estar aquí" o "snif snif, a veure si em puc acostar a aquesta persona", ens tornem una mica com gossos rastrejadors, lo que en castellà s'anomenen "sabuesos".

I aquí ve la meva reflexió, "és quan t'oloro massa fort que hi veig clar". Quan estic en contacte amb una persona que fa vida normal i utilitza els productes de neteja, per fer la bugada i cosmètics habituals, els hi oloro una fortor a la pell que és antinatural. La pell d'aquestes persones fa qualsevol olor menys a persona, generalment la olor més comuna és la de suavitzant de la roba, us imagineu què passa no? aquestes persones renten la roba com han fet sempre, amb els productes que compren al seu supermercat habitual, es posen aquesta roba, i la seva pell absorbeix les partícules oloroses i totes les restes de sabó i suavitzant que queden a dita roba, com si fos una crema, o un oli. No us esgarrifa?? 

És algo terrorífic, des del meu punt de vista coneixent lo perjudicials que son tots aquests productes, que la pell de les persones absorbeixi totes aquestes substàncies, perquè si l'absorbeix la pell, tard o d'hora acabarà al torrent sanguini, i d'aquí a qualsevol òrgan del cos. I això amics meus, gairebé és lo mateix que prendre's un xarrup de suavitzant, i estic segura que mai faríeu tal cosa.

I passa això amb els productes per fer la bugada, i amb els xampús, gels de bany, colònies i perfums, i qualsevol cosa que vagi directe a la pell, us les beveu pels vostres porus, i això no pot ser pas bo, de fet, si no hi hagués cap problema, malalties com l'SQM probablement no existirien.

I aquí no hi ha més culpable que la desinformació, desinformació que les grans multinacionals que viuen de vendre aquests productes estan interessades i encantades de que segueixi tal qual.

No us deixeu enverinar!!! Obriu els ulls!!! Informeu-vos!!! No us deixeu enredar!!! No permeteu que el vostre organisme begui verins per la pell!!! La salut, amics meus, és lo més valuós que tenim, no espereu a perdre-la per adonar-vos-en!!! Estimeu-vos com m'estimo jo!!! ♡

La netedat no fa olor!!!